Facadeimprægnering

Facadeimprægnering på Sjælland

Ved beton- og teglstensfacader bør man altid imprægnere overfladerne efterfølgende.

Imprægneringsarbejdet udføres med et lavtrykssprøjteanlæg. På beton- og teglstensfacader anvender vi en særlig nanobaseret siloxan/silan baseret betonimprægnering, som har en dybde-indtrængende virkning.

Overfladen bliver derfor imprægneret ned i en dybde på 5-10 mm. Dette sikrer, at imprægneringen bevares og imprægneringseffekten vil derfor være intakt i minimum 15 år, efter den er udlagt.

Efter endt behandling vil facaden være beskyttet mod fugt- og frostskader og kan ved årlig algebehandling bevares ren, som da den blev renset, i minimum 10 år før man igen kan overveje om eventuel tilsmudsning medfører en ny rensning. Efter endt imprægnering udfører vi en komplet afvaskning af alle facade/vinduespartier med lavtryk og ultra-rent vand.

Bestil et uforpligtende tilbud

Du skal altid være mere end velkommen til, enten at ringe eller skrive til os hvis du har nogle spørgsmål til vores ydelser.

Vi er et professionel team der sidder klar til at besvare din henvendelse.

Gode grunde til at få renset og imprægneret dine beton- og teglstensfacader

Betonfacader:

Betonfacader består typisk af præfabrikerede facadeelementer, støbt i forme med armering til bæring af facadeelementer/tag. Uagtet at facadeelementerne er støbt på fabrik efter præcise betonrecepter holder elementernes overflade ikke uendeligt, idet der foregår en naturlig nedbrydning af betonen med ilt og vand. Dette kaldes carbonisering, som er et udtryk for nedbrydningen af den yderste del af facaden, hvor betonens bindemidler – cement m.m. udvaskes. Denne nedbrydning bremses betydeligt, såfremt man får sine betonoverflader imprægneret

En typisk følge af, at betonoverfladerne nedbrydes er, at den indstøbte armering begynder at ruste, det vil med tiden vil give sprængninger i betonoverfladerne. Dette bremses også, hvis man lader sine betonoverflader imprægnere.

En sidste grund til at lade sine betonoverflader imprægnere er, at der opstår en mindre varmebesparelse, da betonen ikke længere vil have samme fugtindhold og derfor får en bedre isoleringsevne

Teglstensfacader (Murværk):

Teglstensfacader er altid udført uimprægnerede fra opførelsen. Der har mærkeligt nok ikke været tradition for at udføre en sådan i Danmark. Det gælder alle former for teglstensfacader, om det er blødstrøgne sten eller glatte maskinsten. Ifølge uafhængige institutter kan en uimprægneret teglstensfacade indeholde cirka 16 liter vand pr. m2. Imprægneres facaden vil facadens vandindhold falde til 1,6 liter vand pr. m2 og dette giver betydelige byggetekniske fordele, idet hulmuren, der ofte indeholder isolering, naturligvis bliver mere tør og der derved sker mindre fugttransport ind i bygningen

En anden og mindst lige så betydende fordel ved imprægnering af teglstensfacader er, at der opstår en betydelig varmebesparelse idet formuren har betydeligt mindre fugtindhold og derfor får en væsentligt bedre isoleringsevne. Der kan forventeligt opnås en varmebesparelse på 3-10% af husets årligt varmeforbrug alene af den grund.

Endelig vil en imprægnering og tørre overflader medfører mindre algevækst på udsatte teglstensfacader. 

Kontakt os 

Du skal altid være mere end velkommen til, enten at ringe eller skrive til os hvis du har nogle spørgsmål til vores ydelser.

Vi er et professionelt team der sidder klar til at besvare din henvendelse.

Vi kommer altid helt gratis og uforpligtende ud, og kigger på din henvendelse og kommer med et bud på hvad vi kan gøre samt hvad den konkrete pris vil være. 

Klik på “kontakt knappen” for at skrive dig op til at blive ringet op af os.

Du kan også ringe eller skrive direkte til os via:

Tlf. 50 10 35 35 

Mail: Info@husvask.dk 

“Vi ser frem til at høre fra dig”

– Teamet bag Husvask

Kontakt os for at høre mere

Du skal altid være mere end velkommen til, enten at ringe eller skrive til os hvis du har nogle spørgsmål til vores ydelser.
Vi er et professionelt team der sidder klar til at besvare din henvendelse.